Drie unieke duurzame vloeren

Wilt u uw huis graag duurzaam inrichten? Begin dan bij uw vloer. Een duurzame vloer moet onder andere lang meegaan, verwerkt worden zonder schadelijke stoffen en zonder chemicaliën kunnen worden schoongemaakt. Hoewel het lastig kan zijn om een vloer te vinden die het gewenste uiterlijk heeft en aan alle duurzaamheidsvereisten voldoet, is de ene vloer beduidend duurzamer dan de ander. Wij zetten drie unieke duurzame vloeren op een rij, die allemaal hun eigen uitstraling hebben.

Bamboe vloer

Het neefje van de houten vloer is de bamboe vloer. Hoewel dit materiaal in veel opzichten vergelijkbaar is met hout, is het eigenlijk een grassoort. Het voordeel van bamboe is dat het in een ongelooflijk snel tempo groeit. De bron is hierdoor vrijwel onuitputtelijk en dit maakt het een duurzamer alternatief voor houten vloeren, waar bomen voor gekapt moeten worden. Bovendien is bamboe zeer sterk en gaat hierdoor lang mee. Voor het schoonmaken heeft u ook geen chemische middelen nodig. Het enige nadeel is dat 80 procent van het bamboe uit Azië wordt gehaald en het dus veel brandstof kost om het in Nederland te krijgen. Voor de rest is dit materiaal een zeer duurzame keuze. Bovendien heeft het een prachtige uitstraling die bij veel verschillende interieuren past.

Vloerbedekking van natuurlijke vezels

Bent u fan van de botanische trend? De vloerbedekkingen die van natuurlijke vezels zijn gemaakt, passen hier perfect bij. U heeft bovendien veel keuze, want deze vloeren kunnen gemaakt worden van wol, jute, berggras, zeegras, sisal of kokos. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende weefpatronen. Iedere vezelsoort heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo is wol zeer zacht, terwijl zeegras sterker en waterbestendiger is. Deze vezels worden allemaal op een duurzame wijze verwerkt tot vloer en zijn schoon te maken zonder chemicaliën. Ze hebben ook een lange levensduur, hoewel de meeste natuurlijke vezels wel vlek- en watergevoelig zijn. Hierdoor moeten vloeren soms vroegtijdig vervangen worden. Ook komen sommige vezels van ver, zoals de kokos die uit India geïmporteerd wordt.

Kurkvloer

Kurk brengt warmte en stijl met zich mee. Dit materiaal is een sfeervolle en zeer ecologische keuze. Voor het winnen van kurk hoeven geen bomen gekapt te worden, want enkel het schors van de kurkeik wordt gebruikt. Na het oogsten van de bast, groeit er in de loop der jaren weer nieuw schors om de boom, die vervolgens weer gebruikt kan worden. Het materiaal is gemakkelijk te recyclen, biologisch af te breken en schoon te maken. Bovendien heeft kurk een geweldige isolerende werking, waardoor u enorm op verwarmingskosten kunt besparen. Benut dit voordeel nog meer door een contract af te sluiten met de goedkope energieleverancier. Bespaar tot slot extra door de kurkvloer met vloerverwarming te combineren.

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht