Drie unieke duurzame vloeren

Wilt u uw huis graag duurzaam inrichten? Begin dan bij uw vloer. Een duurzame vloer moet onder andere lang meegaan, verwerkt worden zonder schadelijke stoffen en zonder chemicaliën kunnen worden schoongemaakt. Hoewel het lastig kan zijn om een vloer te vinden die het gewenste uiterlijk heeft en aan alle duurzaamheidsvereisten voldoet, is de ene vloer beduidend duurzamer dan de ander. Wij zetten drie unieke duurzame vloeren op een rij, die allemaal hun eigen uitstraling hebben.

Bamboe vloer

Het neefje van de houten vloer is de bamboe vloer. Hoewel dit materiaal in veel opzichten vergelijkbaar is met hout, is het eigenlijk een grassoort. Het voordeel van bamboe is dat het in een ongelooflijk snel tempo groeit. De bron is hierdoor vrijwel onuitputtelijk en dit maakt het een duurzamer alternatief voor houten vloeren, waar bomen voor gekapt moeten worden. Bovendien is bamboe zeer sterk en gaat hierdoor lang mee. Voor het schoonmaken heeft u ook geen chemische middelen nodig. Het enige nadeel is dat 80 procent van het bamboe uit Azië wordt gehaald en het dus veel brandstof kost om het in Nederland te krijgen. Voor de rest is dit materiaal een zeer duurzame keuze. Bovendien heeft het een prachtige uitstraling die bij veel verschillende interieuren past.

Vloerbedekking van natuurlijke vezels

Bent u fan van de botanische trend? De vloerbedekkingen die van natuurlijke vezels zijn gemaakt, passen hier perfect bij. U heeft bovendien veel keuze, want deze vloeren kunnen gemaakt worden van wol, jute, berggras, zeegras, sisal of kokos. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende weefpatronen. Iedere vezelsoort heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo is wol zeer zacht, terwijl zeegras sterker en waterbestendiger is. Deze vezels worden allemaal op een duurzame wijze verwerkt tot vloer en zijn schoon te maken zonder chemicaliën. Ze hebben ook een lange levensduur, hoewel de meeste natuurlijke vezels wel vlek- en watergevoelig zijn. Hierdoor moeten vloeren soms vroegtijdig vervangen worden. Ook komen sommige vezels van ver, zoals de kokos die uit India geïmporteerd wordt.

Kurkvloer

Kurk brengt warmte en stijl met zich mee. Dit materiaal is een sfeervolle en zeer ecologische keuze. Voor het winnen van kurk hoeven geen bomen gekapt te worden, want enkel het schors van de kurkeik wordt gebruikt. Na het oogsten van de bast, groeit er in de loop der jaren weer nieuw schors om de boom, die vervolgens weer gebruikt kan worden. Het materiaal is gemakkelijk te recyclen, biologisch af te breken en schoon te maken. Bovendien heeft kurk een geweldige isolerende werking, waardoor u enorm op verwarmingskosten kunt besparen. Benut dit voordeel nog meer door een contract af te sluiten met de goedkope energieleverancier. Bespaar tot slot extra door de kurkvloer met vloerverwarming te combineren.

nieuwste blogs

metallook tegels

Metaallook tegels

Metaal, zeker zonder dikke laklaag, wordt snel geassocieerd met hard en koud. Waarom zou u dat op de vloer of de muur willen? Juist omdat het een prachtig, warm effect kan opleveren! Denkt u zich eens in wat een roestkleur met een ruimte doet!

Lees verder »
terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »

Perfect

Een goede service en uitleg omtrent het assortiment ook behulpzaam bij het beste plannen van de te leveren tegels
- Capelle aan den IJssel

Goede voorlichting wat fundamenteel is om tot een juiste keus te komenn

Zeer prettig geholpen door professioneel personeel die alle voor en nadelen van het betreffende product met je doornemen. Dit alles geeft vertrouwen om tot een juiste keus te komen.
- Rhoon 15-10-2020

Top winkel met super service!

Super fijn geholpen in deze mooie winkel. Er werd goed met ons meegedacht en we mochten alles bekijken. Zeer professioneel personeel. Ook met de levering goed op de hoogte gehouden en konden altijd bellen voor informatie en advies. Ik zou Lingen Keramiek zeker aanraden en zou ook zeker terug gaan mocht ik weer een vloer nodig hebben.
- Vlaardingen

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis