De voorbereiding voor het zelf egaliseren van uw vloer

pvc vloeren

Voordat u een vloer aan gaat leggen is het belangrijk om te weten of de ondervloer wel egaal is. U wilt natuurlijk niet allemaal hobbels in u eigen huis hebben. Het egaliseren van een vloer is en precies klusje, maar hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.

Dingen om over na te denken voordat u gaat beginnen

  • Welke vloer u wilt egaliseren? Het proces voor het egaliseren van een betonnen vloer is verschillend dan dat van een tegelvloer of houten vloer.
  • Weet u dat de vloer hoger wordt? Het egaliseren van de vloer neemt minimaal 3-4 millimeter in beslag, maar kan nog dikker worden afhankelijk van de werkmethode.
  • Heeft u ook de bovenvloer meegeteld? De vloer wordt hoger, maar bovenop de vloer die geëgaliseerd is, komt nog vloerbedekking of een andere afwerking.  
  • Wilt u dit echt? Een houten vloer is heel mooi om op te knappen. Zo is het mogelijk om zelf de vloer te verven, zodat u van het hout nog kunt genieten.

Hoe zit het met een schuin aflopende vloer?

Voordat u begint met het echte egaliseren, is het belangrijk dat de vloer niet scheef is. Anders loopt al het egaliseer materiaal naar één kant, waar het zich vervolgens op hoopt. Een vloer egaliseren over een dikte van meer dan 10 mm wordt afgeraden. Op dat moment is de beste oplossing het strooien van grove egaliseer korrels. Zo kunt u de vloer verhogen totdat de vloer ongeveer gelijk is. Vervolgens monteert u een spaanplaat of underlayment over de korrels. Zet het daarna goed vast met lange schroeven. Zorg dat de platen stabiel op de korrels liggen. Vervolgens als de vloer bijna rechts is kunt u met egalisatiecement en primer om de vloer perfect af te werken.

Hoelang duurt de klus?

De voorbereidende werkzaamheden zijn erg afhankelijk van de vloer die u heeft. Maar het daadwerkelijke egaliseren kunt u wel een tijd aan vaststellen. Het aanbrengen duurt meestal niet zo lang, want het cement vlakt zichzelf af. Het cement zelf moet wel lang drogen. Sommigen zeggen dat je 12 uur moet drogen, maar het verstandigst is om minimaal 24 uur het te laten drogen. Het valt ook zelf te berekenen 1 mm egaliseercement duurt ongeveer 12 uur, heeft u dus dikke plekken dan duurt het drogen wel langer. Tegenwoordig is er ook sneldrogend cement, waarbij de wachttijd veel korter wordt.

Succes met het egaliseren van uw vloer!

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht