vintage tegels

Vintage tegels
met de mooiste patronen

Wanneer we op vakantie zijn naar Zuid-Europa of nog verder van huis worden we altijd een beetje verliefd. Niet op de witte zandstranden, de mooie steden en zelfs niet op de culinaire hoogstandjes, maar op de prachtige dessins op de wand- en vloertegels. Heeft u dat ook? Dat vakantiegevoel kunt u thuis terug laten komen door tegels met een vintage uitstraling aan te brengen.

ZONNIGE SFEERBRENGERS

Keramische vloertegels en wandtegels kunnen echte sfeerbrengers zijn. Welke ruimte in uw huis kan wel een spannend element gebruiken? Wilt u de keuken een wat meer exotische uitstraling geven? Kan de badkamer wel een toefje Spanje gebruiken? Of droomt u van een hal uit het sprookje van 1000 en 1 nacht? Door vintage tegels aan te brengen op de vloer of juist als pittig accent op de wand zet u in een keer de juiste sfeer neer?
En bent u bang dat het te druk wordt in de vaak kleine ruimtes als de keuken of de badkamer? Combineer deze tegels dan met keramische tegels zonder dessin, in een warme naturel tint.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

COMBINATIES VAN DESSINS

Gaat u voor één dessin op de vloer of op de wand, of voelt u meer voor een combinatie van verschillende dessins? Alles is mogelijk. Door diverse dessins met elkaar te combineren ontstaat een unieke wand of vloer. Zorg er wel voor dat de combinatie van deze keramische tegels qua kleurstelling in elkaars lijn ligt. Zo ontstaat, ondanks de verschillende patronen, toch een mooi geheel. Alsof de tegelmix altijd al zo was bedoeld.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Dat we tegenwoordig keramische tegels met de prachtigste patronen in huis kunnen aanbrengen, hebben we te danken aan de Moren. Toen zij in 711 Spanje binnenvielen, brachten ze hun gedecoreerde cementtegels mee. Jaren later, in 1492, toen de Moren werden verdreven, raakte de tegels uit de gratie. Pas toen deze gedecoreerde tegels tijdens opgravingen weer tevoorschijn kwamen, groeide hun populariteit.
Dankzij de hedendaagse technieken, kunnen nu de mooiste keramische tegels met vintage look, worden gemaakt. Geïnspireerd op de patronen van weleer!

VINTAGE KERAMISCHE TEGELS

Hoewel we de keramische tegels met hun prachtige patronen graag vintage noemen, zijn de wand- en vloertegels splinternieuw. Waarom ze dan toch vintage heten? Vanwege hun authentieke uiterlijk. De patronen van de tegels zijn geïnspireerd op de patronen van de tegels uit oorden van over de hele wereld en uit verschillende tijden. Zo krijgt u een vintage uitstraling, met de kwaliteit van nu.

ZUID-EUROPESE DESSINS IN UW BADKAMER

… of in uw keuken, hal toilet, woonkamer. Elke ruimte kan wel een vleugje Zuid-Europa gebruiken, toch? Lingen Keramiek heeft de mooiste vintage tegels in de collectie van onder andere diverse Italiaanse merken. Dus heeft u genoeg van de Hollandse nuchterheid en kan uw woning wel een vleugje Mediterranée gebruiken, kom dan eens langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs laten u de ruime keuze in vintage tegels graag zien.

VINTAGE TEGELS IN ONZE COLLECTIE

Een deel van onze collectie vintage tegels kunt u ook online vinden in onze tegelviewer. Kies hiervoor de “multicolor” tegels voor zowel vloer als wand en u kunt de tientallen verschillende soorten vintage tegels toegepast zien een woonkamer, badkamer of andere ruimte.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestborden!

Advies op maat

Wilt u alle mogelijkheden van vintage tegels zelf zien?  Kom dan eens langs in een van onze showrooms

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER vintage tegels?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over vintage tegeltjes, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te laten plannen.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE BLOGS

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.