trendkleuren 2022

van vloer tot wand:
de trendkleuren van 2022

Een mooi wastafelmeubel, fris bad en een glanzende douchecabine zijn de onmisbare basics in de badkamer. Wat de ruimte echt persoonlijkheid geeft zijn de tegels, tenminste wanneer u een beetje durft uit te pakken. Dat kan perfect met de trendkleuren van 2022!

VROLIJK KLEURPALET

We zijn toe aan optimisme en positiviteit! En dat is goed terug te zien in de trendkleuren van 2022. Het palet bestaat deels nog steeds uit rustige natuurtinten, zoals groen-, blauw- en zandtinten. Nieuw zijn kleuren als geel, koraal en (zacht)roze. Kleuren die direct een flinke dosis vrolijkheid met zich meebrengen. Leuk, maar hoe past u dit palet toe in huis en welke kleuren gebruikt u om de gewenste sfeer sterk neer te zetten?

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Waar u in de woonkamer ‘makkelijk wegkomt’ door de trendkleuren terug te laten komen in kussens en andere accessoires en zo een andere sfeer neer te zetten, is dat in de badkamer een ander verhaal. Natuurlijk is een klein gebaar zo gemaakt door kleuren bijvoorbeeld neer te zetten met nieuwe handdoeken, maar wie er echt voor gaat, kiest voor kleur in de tegels.

Pastelkleuren in de badkamer

Wand- en vloertegels geven de badkamer persoonlijkheid en maken hem uniek. De nieuwe trendkleuren van 2022 komen terug in zachte, soms wat vergrijsde pasteltinten. Alsof het het hele jaar door lente is.
Gaat het u wat ver om de hele badkamer in zachtroze of een eucalyptusgroen te betegelen? Denk dan eens aan een enkele wand. Betegel de overige wanden in het wit en leg een mooie houtlook tegel op de vloer. Zo ontstaat een heerlijk frisse ruimte mét kleur.

Het leuke is dat de uiteindelijke sfeer nog kan worden gestuurd met de gekozen kranen en de douchewand. Denkt u zich eens in hoe dat eruitziet met zwarte kranen en een zwarte lijst om de douchewand. Of juist in blinkend rvs. De combinatie van de kleurrijke tegels en de accessoires zorgt voor de persoonlijke uitstraling.

 

Kleur de badkamer in

Bent u juist klaar met voorzichtig grijs en snakt u naar kleur? All the way is ook mogelijk en geeft gegarandeerd een wauw-effect. Wat we bedoelen met all the way? Een deel van onze kleurrijke tegelcollectie is geschikt voor zowel de vloer als de wand. Dat betekent dat u echt kunt spelen met het ontwerp van de badkamer. Leg juist de vloer in uw favoriete kleur en houd de wanden wit. Of volg de seventies-anno-nu trend (ja, we knipogen weer naar die retro periode) en betegel de vloer, de badombouw en de onderste helft van de wand in dezelfde kleurrijke tegel.
Maak het af met witte badkamermeubels en zwarte kranen en een zwart kozijn of een marmerlook wastafelblad.

Kleurrijke tegels, of toch iets minder opvallend?

Naast de kleurrijke pastellen, ziet u dit jaar ook nog altijd de aardetinten terug in de badkamertegels. Denk daarbij aan bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Prachtig in strakke matte tegels voor een zen-gevoel, of juist in tegels met extra glans en een wat ‘onafgewerkt’ randje voor een extra luxe uitstraling. Voelt u meer voor dit kleurenpalet, denk dan aan accenten in nikkel-, koper-, goud- of grafietkleur. Mooi en tijdloos.
De volgende wandtegeltjes hebben een betonciré-look: heel mooi voor als betonciré zelf geen optie is. Zeker gecombineerd met de juiste voegkleuren!

Showrooms vol inspiratie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u inspireren in een van onze showrooms. Dat kan door een spontaan bezoek te brengen, maar wilt u zeker weten dat een van onze specialisten ruim te tijd heeft om met u mee te denken, maar dan vooraf een afspraak.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER deze kleurrijke tegels?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over de tegels van 2022, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te plannen.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE BLOG

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.