tegelvloer, plavuizen schoonmaken

Tegelvloer laten schoonmaken

Natuurlijk is het mogelijk om uw tegelvloer te laten schoonmaken.  Hierbij worden de schoonmaakmiddelen van Moeller Stone Care gebruikt.

EEN BESTAANDE TEGELVLOER SCHOONMAKEN

Een reden om uw vloertegels professioneel te laten reinigen is als de vloer een aantal jaren ligt. Of misschien heeft u de vloer “overgenomen” van de vorige bewoners van het huis.
Vaak zien we dat bestaande tegelvloeren niet op de juiste wijze worden gedweild. Veelal gebeurt dit met te veel schoonmaakmiddel en ook vaak met middelen die minder geschikt zijn, zoals de bekende huishoudmiddelen. Hierdoor blijft er een residu (kleine vetlaag) achter op de keramische tegels, waarop vuil zich makkelijk hecht.
Als dit keer op keer gebeurt, dan wordt deze laag dusdanig hardnekkig, dat het lijkt dat uw vloer altijd vies is, ook als u net gedweild heeft. U ziet dit ook wanneer u “strepen” trekt in uw vloer bij het schuiven met eetkamerstoelen.
Om deze vetlaag helemaal goed te verwijderen en uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien, is het noodzakelijk om dit op een professionele manier te laten schoonmaken.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

tegelvloer, plavuizen schoonmaken

EEN NIEUWE TEGELVLOER SCHOONMAKEN

Het professioneel laten reinigen van uw tegelvloer is ook belangrijk bij het verwijderen van de cementsluier. Deze cementsluier blijft achter nadat de vloer net gelegd en afgevoegd is. Vaak is de cementsluier lastig met de hand te verwijderen. Om de vloer mooi en makkelijk onderhoudbaar te maken, is het wel noodzakelijk dat deze cementsluier goed verwijderd wordt.

WERKWIJZE SCHOONMAKEN TEGELVLOER

Eerst wordt een gieter gevuld met water en afhankelijk van de mate van cementsluier of vervuiling wordt hier een scheut van het juiste schoonmaakmiddel (R163 bij cementsluier, R157 bij vervuiling) in gedaan. Dit water wordt over de vloer gegoten en met een mop verdeeld over de vloer.
Hierna wordt er ongeveer 5 minuten gewacht. Daarna gaan de schoonmakers met de 1-schijfs boenmachine aan de slag. Afhankelijk van de vervuiling wordt er gekozen voor de groene, rode (lichtste) of zwarte (zwaarste) pad. Nadat de hele vloer gedaan is, wordt het water verwijderd met een waterstofzuiger. Hierna wordt de vloer nog eenmaal met een mop met schoon water nagedweild. Als de vloer droog is, wordt deze met de boenmachine met een witte pad opgewreven.
Het eindresultaat: een prachtige nieuwe vloer!

Het verschil

tegelvloer, plavuizen schoonmaken

Het verschil tussen voor het schoonmaken (bovenaan)
en na het schoonmaken (onderaan).

tegelvloer, plavuizen schoonmaken

TEGELVLOER SCHOONMAKEN MET STOOMREINIGER

Overigens is ook het reinigen van uw tegelvloer met een stoomreiniger af te raden: dit gaat ten koste van de voegen. U kunt hier onze schoonmaakadviezen vinden, en uiteraard kunt u hiervoor ook één van onze adviseurs aanspreken.
Wilt u ook uw nieuwe of bestaande vloer professioneel laten reinigen? Neem dan contact met ons op!

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER het schoonmaken van tegels

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over tegels, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te laten plannen.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.