keramisch parket

Keramisch parket! Of toch liever een originele houten vloer..?

Veel mensen willen graag warmte creëren in hun woning. De keuze gaat dan al snel naar een houten vloer. Hout is een natuurproduct en brengt warmte aan in uw interieur. Een houten parketvloer is in vele kleuren en structuren verkrijgbaar, dus u vindt altijd wel een houten vloer die bij uw interieur en uw smaak past.

Hout verveelt nooit!

Vroeger werd er natuurlijk heel veel van hout gemaakt, tot hele woningen aan toe. Waar jaren geleden de houten balken in een woning wit werden geverfd, wil je nu toch graag weer de ‘echte’ kleur van de balken terug.
Wie kent er niet de grove houtenvloeren in oude boerderijen? Heel herkenbaar is natuurlijk ook het visgraatmotief wat vroeger heel veel werd gebruikt. Ook dit visgraatmotief is nu weer helemaal trendy.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Wat moet u weten over hout?

Houten vloeren zijn stoer en sterk, maar niet ze zijn niet onverwoestbaar. Over het algemeen kunt u de meeste problemen voorkomen voordat ze optreden door met de juiste zorg te onderhouden en indien u de vloer zelf legt door de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze toe te passen.

Om een juiste keuze te kunnen maken, moet u natuurlijk op de hoogte zijn van de eigenschappen van hout.
Hout is zacht. Hierdoor ontstaan sneller krassen. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om viltjes te plaatsen onder de meubelen en zware apparatuur. Een goede inloopmat geeft bescherming van uw vloer tegen schurend stof en gruis. Heeft u een huisdier, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden. Een huisdier kan zorgen voor schade aan uw mooie houten vloer.
Hout neemt vocht op. Het is dus af te raden om hout in vochtige ruimtes te plaatsen. Ook in de keuken kan een houten vloer dus voor problemen zorgen. Een bekende vraag is ‘wat gebeurt er als er een glas rode wijn valt?’. Rode wijn, maar ook andere bijtende producten kunnen voor vlekken zorgen welke u niet makkelijk kunt verwijderen.
Hout werkt. Hout is een natuurproduct en verschillen in luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het hout gaat werken waardoor er kieren kunnen ontstaan of de vloer wat bol gaat staan.
Heeft u twijfels over een houten vloer? Zoekt u wel de uitstraling maar niet alle mindere eigenschappen? Dan hebben wij dé oplossing voor u: keramisch parket!

Keramisch parket of houtlook tegels

Een jaar of 10 geleden kwamen de eerste ‘houtlook tegels’ op de markt. Hier werd niemand echt warm van, want het was duidelijk zichtbaar dat het om een tegel ging. In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van deze houtlook tegels enorme sprongen gemaakt.
Keramisch parket is inmiddels niet meer van echt te onderscheiden. Ook hierin heeft u enorm veel keuze mogelijkheden. Naast keuze in kleur kunt u ook kiezen voor veel of weinig structuur en met of zonder knoesten. Daarnaast heeft u ook nog volop keuze in de afmetingen van deze houtlook tegels.
Naast de grote formaten zijn er ook heuse “planken”. Met deze planken kunt u mooi het karakteristieke visgraatpatroon van vroeger realiseren in tegels.

DE voordelen van houtlooktegels op een rijtje:

Niet van echt te onderscheiden. Steeds vaker horen we in de showroom de opmerking ‘jullie verkopen ook houten vloeren?’. De klant staat op een houtlookvloertegel en kijkt dan vol ongeloof als wij aangeven dat het hier om een tegel gaat. Naast echtheid in structuur, knoesten en nerven zijn ook de diverse kleurmogelijkheden niet van echt te onderscheiden.
Krast niet. Deze tegels lijken op hout, maar hebbend de hardheid van een tegel.
Neemt geen vocht op. In de bovenkant van de tegel kan geen trekken. Dit betekent dus dat u houtlooktegels ook in de badkamer kunt gebruiken.
Is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een houtlooktegel wordt onder een dusdanig hoge temperatuur gebakken, waardoor de tegel dicht van structuur wordt, geen vocht opneemt en onder invloed van luchtvochtigheid of temperatuurverschillen dus ook niet werkt. Daarnaast heeft een houtlooktegel een optimale warmtegeleiding, waardoor deze uitermate geschikt is om op vloerverwarming te plaatsen.
Weinig onderhoud. Het is geen probleem als er vocht, wijn op komt of zand op ligt. Een houtlook tegelvloer is makkelijk te onderhouden: stofzuigen en dweilen!
Ook na een paar jaar is schuren en een nieuwe laklaag niet nodig. Het advies blijft: stofzuigen en dweilen.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestborden!

Advies op maat

Wilt u de verschillen tussen keramisch parket en een houten parketvloer zelf beleven?  Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Hier kunt u zowel ons enorm grote assortiment houtlook tegels zien, maar ook hightech parket: een extreem sterke parketvloer met een toplaag van echt hout en een onderlaag bestaande uit een mix van houtvezels en minerale bestanddelen.

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER een keramisch parket?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over keramisch parket, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te laten plannen.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE BLOGS

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.