3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

Een wand met een wauw-effect… Wij waren natuurlijk altijd al zeer gecharmeerd van keramische wandtegels, maar van deze 3D wandpanelen en -tegels maakt ons woonhart écht een sprongetje.

3d wandpanelen

3D-wandpanelen in ruitvorm

Deze bijzondere collectie 3D-wandpanelen maakt het dankzij de verschillende vormen mogelijk allerlei dessins op de muur te creëren; met dezelfde tegel! De 3D-tegels met reliëf hebben ongekend veel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een tegel met ruitvorm. U kunt ze op de wand laten aanbrengen als ‘dropvorm’, maar wat gebeurt er als u de tegels een slag draait? En wat als u de tegels spiegelt, waardoor het 3D-effect ineens een heel andere look krijgt? En had u al bedacht dat met diezelfde ruitvorm ook een bloempatroon kan worden gecreëerd?

3d wandpanelen patronen

Driehoekige 3D-wandpanelen

Toen wij de driehoekige 3D-tegels in allerlei verschillende formaten zagen, wisten we zeker dat de mogelijkheden oneindig zijn. Over het ontwerp is zo goed nagedacht dat de verschillende driehoeken vrij eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Dat heeft als gevolg dat de patronen die met deze varianten te maken zijn ontelbaar zijn. We hebben een aantal voorbeelden voor u verzameld.

3d wandpanelen patronen

De wand als eyecatcher

Niet alleen alle mogelijkheden qua dessins of patronen maken deze wandbekleding uniek. Doordat de keramische tegels 3 dimensionaal zijn, ontstaat er een reliëf op de betegelde wand. Daardoor krijgt de wand niet alleen het effect dat iedereen hem wil aanraken, maar doordat het daglicht op elk moment van de dag op een ander punt de 3D-wandbekleding raakt, ziet deze er steeds weer anders uit. Een wand waarnaar u onwillekeurig blijft kijken.

3d wandpanelen

3D-wandpanelen

De tegels met 3D-effect zijn niet alleen los verkrijgbaar, maar ook als 3D-wandpaneel. Hierbij ligt het patroon vooraf vast. Deze wandpanelen zijn sneller te verwerken in een ruimte, waardoor de kosten voor het aanbrengen aanzienlijk lager zullen zijn dan wanneer het dessin tegeltje voor tegeltje moet worden uitgevoerd.

Doordat de 3D-wandpanelen echte aandachttrekkers zijn, is het belangrijk goed na te denken over de plek waar u de panelen zou willen aanbrengen. Kies bijvoorbeeld een wand in de badkamer, een wand in de keuken, de schouw van de openhaard… Wanden die dat beetje extra aandacht goed kunnen gebruiken.

3d wandpanelen

Kiest u mat of glans?

Voelt u wel wat voor zo’n mooie reliëftegel? Nadat het favoriete patroon voor de ruimte is gekozen, staat u voor het volgende dilemma: vraagt de ruimte om spiegelende hoogglans tegels, of juist voor een ultra-mat resultaat? Het één zorgt voor een stoere, tikje industriële uitstraling, het ander oogt exclusief en luxe.

Wilt u advies over de toepassing van de 3D-wandbekleding in uw huis? Vraag onze adviseurs. Zij staan u graag te woord en laten u de mogelijkheden zien.

keramische tegels

nieuwste blogs

3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »
handvorm tegels, zelliges

Handvorm tegels

U herkent de handvorm tegels aan het licht golvende randje om de tegels heen. Alsof ze zo met een mesje uit de klei zijn gesneden. Bekijk hier deze echte sfeermakers!

Lees verder »

Marmerlook tegels

Onze marmerlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse formaten, tinten en structuren. Van de klassiekers Carrera en Nero Marquina, tot marmerlook tegels in beige, groen en blauw.

Lees verder »

Alles keurig en volgens afspraak in orde

Heel plezierig proces, van bezoek aan de showroom, offerte en leggen. Prachtige vloer en alles zoals afgesproken en op tijd uitgevoerd.
- Rotterdam

Onze ervaring met Lingen Keramiek is zwaar teleurstellend en worden er elke dag aan herinnerd.

Verhaal is te lang om hier te plaatsen als je het wil lezen bij google ook geplaatst
- Hendrik-Ido-Ambacht

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland