Picture
     

Vloerverwarming

Lees hier de meest gestelde vragen omtrent vloerverwarming

Zijn alle vloertegels geschikt voor vloerverwarming?

In ons assortiment hebben we alleen vloertegels die geschikt zijn voor vloerverwarming. Vloertegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat ze een goede warmtegeleiding hebben. Hierdoor is het rendement van de vloerverwarming optimaal!

Zijn PVC-vloeren geschikt voor vloerverwarming?

PVC-vloeren zijn ook geschikt voor  vloerverwarming welke in de dekvloer ligt. De PVC-vloeren bestaan uit een dunne kunststof laag waardoor ze relatief weinig warmte tegenhouden. Bovendien is er ook geen ondervloer vereist voor PVC-vloeren, want PVC wordt direct verlijmd op uw betonnen vloer. Het is af te raden om PVC te leggen op een vloerverwarming welke is ingeslepen. De buizen van de vloerverwarming liggen dan te dicht onder het PVC waardoor dit zichtbaar wordt.

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Laminaatvloeren zijn niet geschikt voor vloerverwarming. De warmtegeleiding van laminaat is lager dan van vloertegels en omdat onder het laminaat altijd een ondervloer komt te liggen is er sprake van een vrij hoog warmte verlies. Geen optimaal rendement van de vloerverwarming!

Wat geeft het beste rendement met vloerverwarming: tegels, pvc of laminaat?

Tegels geven het beste redement met vloerverwarming. Hierna komt het PVC. Laminaat en hout zullen eerder isoleren dan geleiden.

Wat is het verschil tussen bij- en hoofdverwarming?

Bij hoofdverwarming liggen de buizen/slangen dichter bij elkaar.

Wat is het inslijpen van vloerverwarming?

De sleuven waarin de buizen van de vloerverwarming worden geplaatst worden dan door een freesmachine in de bestaande vloer gefreest (ingeslepen).

Wat is binden op krimpnet van vloerverwarming?

De buizen van de vloerverwarming worden op gegalvaniseerde krimpnetten vastgemaakt. Hierop wordt de afwerkvloer gestort.

Kan ik gelijk de vloerverwarming gebruiken als de tegels zijn gelegd?

Na ca. 4 weken kan de vloerverwarming voorzichtig in gebruik genomen worden. Raadpleeg onze site voor een uitgebreide uitleg.


8,4 166