Picture
     

Vloerverwarming

Lees hier de meest gestelde vragen omtrent vloerverwarming

Zijn alle vloertegels geschikt voor vloerverwarming?

In ons assortiment hebben we alleen vloertegels die geschikt zijn voor vloerverwarming. Vloertegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat ze een goede warmtegeleiding hebben. Hierdoor is het rendement van de vloerverwarming optimaal!

Zijn PVC-vloeren geschikt voor vloerverwarming?

PVC-vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming welke in de dekvloer ligt. De PVC-vloeren bestaan uit een dunne kunststof laag waardoor ze relatief weinig warmte tegenhouden. Bovendien is er ook geen ondervloer vereist voor PVC-vloeren, want PVC wordt direct verlijmd op uw betonnen vloer. Het is af te raden om PVC te leggen op een vloerverwarming welke is ingeslepen. De buizen van de vloerverwarming liggen dan te dicht onder het PVC waardoor dit zichtbaar wordt.

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Laminaat kunt u combineren met vloerverwarming, echter moet u wel op een aantal zaken letten. De ondervloer moet niet te veel warmteweerstand (R) hebben. Wanneer dit te hoog is zal de vloer niet of te langzaam warm worden. Daarnaast moet het laminaat niet te dik zijn, dan wordt de warmte te veel geïsoleerd waardoor er te weinig warmte afgifte zal zijn.

Wat geeft het beste rendement met vloerverwarming: tegels, pvc of laminaat?

Tegels geven het beste redement met vloerverwarming. Hierna komt het PVC. Laminaat en hout zullen eerder isoleren dan geleiden.

Wat is het verschil tussen bij- en hoofdverwarming?

Bij hoofdverwarming liggen de buizen/slangen dichter bij elkaar.

Wat is het inslijpen van vloerverwarming?

De sleuven waarin de buizen van de vloerverwarming worden geplaatst worden dan door een freesmachine in de bestaande vloer gefreest (ingeslepen). U leest er hier alles over.

Wat is binden op krimpnet van vloerverwarming?

De buizen van de vloerverwarming worden op gegalvaniseerde krimpnetten vastgemaakt. Hierop wordt de afwerkvloer gestort. U leest er hier alles over.

Kan ik gelijk de vloerverwarming gebruiken als de tegels zijn gelegd?

Na ca. 4 weken kan de vloerverwarming voorzichtig in gebruik genomen worden. Vraag onze adviseurs naar het uitgebreide stookprotocol.


8,4 166