Picture
     
Tegel leveling: the next level

Tegel leveling

Houtlook tegels zijn tegenwoordig helemaal DE trend. Ze worden steeds mooier en ook is er een variatie in afmetingen.
Het is bekend dat een lange tegel tijdens het bakproces iets krom kan trekken. Dit moet natuurlijk binnen een bepaalde marge blijven, maar iets bol staat een tegel van bijvoorbeeld 30 x 120cm vaak wel.

Om een vloer toch vlakker te leggen wordt er daarom vaak gekozen voor een maximale verspringing van ± 20 – 25cm, zodat nooit het laagste deel van een tegel tegen het hoogste punt (het midden) van de tegel ernaast ligt. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd, want ja ‘wildverband moet toch echt wildverband zijn’. Oftewel ergens in het wildverband komt het voor dat een tegel bijna op de helft van de vorige tegel wordt gelegd.

keramische houtlook tegels

Tegel leveling systeem

Graag willen we u erop attenderen dat het mogelijk is om dit type vloertegels toch in wildverband aan te brengen, door middel van het gebruik van levelers. De levelers worden aangebracht op de plaatsen waar het nodig is om wat extra druk op de tegels te geven (levelen). Een dag na het aanbrengen kunnen de ‘kapjes’ eraf geklikt worden en kan de vloer gevoegd worden.
Bekijk de video om te zien hoe dit werkt:


(Video met dank aan Patrick Blanken.)

 

Tegel leveling vloertegels en gerectificeerde wandtegels

Dit tegel leveling systeem kan ook heel goed gebruikt worden bij het verwerken van grootformaat vloertegels en bij het verwerken van (grootformaat) gerectificeerde wandtegels.

Ook bij uw vloer?

Tegel leveling wordt niet standaard toegepast bij het plaatsen van tegels. Onze adviseurs vertellen u graag of dit al dan niet nodig is bij uw tegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8,4 166