Picture
     
Plinten

MDF- en hardhouten plinten

Een vloer is pas af als er een mooie plint is geplaatst. Gaat uw voorkeur uit naar een houten plint, dan biedt Lingen Keramiek ook een breed assortiment in waterwerende MDF en hardhouten plinten aan.

Vrijwel naadloos afgewerkte hoge plinten

De MDF en hardhouten plinten in het assortiment van Lingen Keramiek zijn er in verschillende uitvoeringen, hoogtes en diktes. Deze exclusieve plinten zijn leverbaar in lengtes van 2,44 m¹ en in lange lengtes van 4,88 m¹. Prachtig op lange wanden, doordat u dan nauwelijks naden ziet.

Plinten op kleur

Onze vochtwerende hoge plinten leveren we in een gegronde, voorgelakte of afgelakte versie. De voorgelakte versie wordt geleverd in de RAL-kleur 9010 (wit), de afgelakte versie kan in elke gewenste RAL-kleur worden geleverd.
De plinten kunnen we los leveren, zodat u ze zelf kunt aanbrengen tegen de wand, maar u kunt ze ook laten aanbrengen door een van onze vakmensen. Als u wilt zorgen we er zelfs voor dat de plinten worden afgekit. Er kan zowel worden gewerkt met een overschilderbare kit, zodat de plinten afgelakt kunnen worden, of met een kit in dezelfde RAL-kleur als de al afgelakte plint.

plinten mdf, hardhouten plinten

 

 

MDF plinten

De MDF plinten zijn verkrijgbaar in diverse diktes en hoogtes. Het MDF dat voor de plinten wordt gebruikt is MDF met een zeer hoge persing, wat de stootvastheid hoog maakt. Alle plinten zijn bovendien voorzien van een kabelgoot, behalve de 12mm dikke versie.

mdf plinten

Hardhouten plinten

De hardhouten plinten zijn afgewerkt met een laag spuitplamuur, waardoor ze bijzonder strak zijn af te werken. De plinten zijn gemaakt van een mix van hardhoutsoorten.

Ook deze plinten zijn allemaal voorzien van een kabelgoot, behalve de 12mm dikke versie, en zijn er in verschillende diktes en hoogtes.

 hardhouten plinten

Meranti plinten

Speciaal voor de vloeren die hierom vragen, kunnen wij ook Meranti plinten leveren. Deze Meranti is een gevingerlaste hardhoutsoort die extreem hard is en ontzettend goed tegen vocht bestendig is. Deze plinten zijn leverbaar in een dikte van 18 mm, met diverse hoogtes.
Ook deze plinten zijn voorzien van een kabelgoot.

 meranti hoge plinten

 

Modern, klassiek of tijdloos?

De MDF en hardhouten plinten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. Welke past bij uw interieur? Modern, klassiek of tijdloos?

Moderne plint

De moderne serie bestaat uit modellen die strak en eenvoudig zijn, waardoor ze een hedendaagse uitstraling hebben.

Klassieke plint

De klassieke plinten zijn een ideale keuze als u het klassieke gevoel van uw interieur wilt benadrukken. De plinten uit deze serie hebben een sierlijke en authentieke uitstraling .

Tijdloze plint

De tijdloze plinten zijn bedoeld voor het interieur dat niet binnen het moderne of klassieke segment valt. De plinten lijken zich aan te passen aan elk interieur.

 

Hoge plinten op ronde wanden

Ook op ronde muren kunnen plinten geplaatst worden. Zie hier een voorbeeld van een door ons gelegde vloer met een daarbij geplaatste MDF plint op de rondlopende muur:

 

hoge plinten op ronde muur

 

Inspiratie en ideeën

Wilt u al wat inspiratie opdoen voordat u naar onze showroom komt? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterestpagina. Hier vindt u foto’s van tegels in de breedste zin van het woord: van houtlook tegels tot de nieuwste serie Piet Boon-tegels, gecombineerd met inspiratiefoto’s waarop ook onze plinten mooi te zien zijn.

Meer informatie?

Wilt u alles weten over de mogelijkheden van onze plinten, dan verwelkomen wij u graag in onze showrooms in Leiden of Capelle aan den IJssel. Omdat wij graag de tijd voor u willen nemen, raden wij u aan om alvast online een afspraak met een van onze adviseurs te maken.


8,4 166