Picture
     
Piet Boon tegels – collectie

Piet Boon tegels – Acht bijzondere series

De tijdloze collectie is opgebouwd uit acht bijzondere series. Elke tegelserie kenmerkt zich door haar eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur. De tegels kunnen zo wel los als in combinatie met elkaar toegepast worden.

SIGNATURE TILE

De signature tile dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten.
Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy en matte variant, in de maat 7,5 x 15cm.
Heel goed te combineren met de wax tiles.

 

WAX TILE

De wax tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heeft achtergelaten. Net als natuurlijke was heeft de wax tile dezelfde olieachtige en matte eigenschappen. Verkrijgbaar in de maten 60 x 60cm en 30 x 60cm. De wax tiles zijn heel goed te combineren met de signature tiles.

 

CONCRETE TILE

De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de concrete tile serie.
Speciaal voor deze serie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. Verkrijgbaar in de maten 60 x 60cm en 80 x 80cm.
De serie is ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; tiny concrete tile.

 

TINY CONCRETE

De tiny concrete is een speciale mozaïek betonuitvoering, vervaardigd op speciale netjes van 30 x 30cm. De steentjes van 2,5 x 2,5cm weerspiegelen de natuurlijke eigenschappen van beton exact. Ze vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. Ze zijn verkrijgbaar in dezelfde kleurtinten als de concrete tile serie, maar kunnen worden toegepast met alle andere tegels van de Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones tegelcollectie.

 

HUGE TILE

De genereuze mat witte huge tile wandtegel is uniek in formaat en heeft daardoor de eigenschap van een gelijkmatige afwerking die door gebruik van veel minder voegen vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat rust.
De tegel heeft een formaat van 45 x 120cm.

Piet Boon Tegels Huge

 

TINY MATTE

De tiny matte is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes van 30 x 30cm. Verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskoolzwart, kan de tegel zowel alleen en in combinatie met andere tegels worden toegepast.

 

BLACK TILE

Met de black tile heeft Studio Piet Boon een bijzondere tegel geselecteerd die de natuurlijke eigenschappen en het typische karakter van natuursteen exact weerspiegelt. De intens donkere kleur en vele schakeringen van de black tile brengen rijke eenvoud tot leven in elke ruimte.
Verkrijgbaar in de formaten 20 x 20cm en 80 x 80cm.

Piet Boon Tegels Black

 

GIANT TILE

De giant tile dankt zijn naam aan zijn bijzondere genereuze vierkante afmeting (120 x 120cm) met een dikte van slechts 6 millimeter. Het unieke formaat van de giant doet een ruimte groter lijken, waardoor een rustig geheel ontstaat. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio drie exclusieve keramische tegels die de kenmerkende eigenschappen van beton en natuursteen perfect weten te vangen.

 

STONES

De stones serie bestaat uit een exclusieve selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van heel licht tot heel donker.
Volledig geïmpregneerd voor een duurzame bescherming, zijn de natuurstenen tegels ook op maat gerectificeerd en dikte gekalibreerd. Vooral toegepast in wildverband, wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.
De tegels hebben een afmeting van 40 x 80cm.

 

Brochure Piet Boon tegels

Ook in de brochure komt de hele collectie aan bod. Er staan zowel sfeerfoto’s in als afbeeldingen van alle losse tegels. Bekijk de brochure hier!

Beleef het zelf..!

De kleur en textuur van een tegel komen op een scherm altijd anders over dan in het echt. In onze showroom in Capelle aan den IJssel staan deze tegels in allemaal gepresenteerd, hier kunt u naar hartelust de verschillende tegels zien, combineren en vooral voelen..!
Wij voorzien u graag van goed advies, toegepast op uw specifieke situatie. Wij raden u aan om online een afspraak in te plannen zodat wij alle tijd voor u kunnen nemen.
Graag tot ziens in onze showroom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8,4 166