Picture
     
Houten vloeren

Hightech parket: een extreem belastbare houten vloer

Hightech parket is een houten vloer die bijzonder veel uitdagingen aankan, wat komt door de speciale opbouw. Een deklaag van echt hout wordt samengeperst met de innovatieve ‘wood powder technologie’: deze mix van houtvezels en minerale bestanddelen maakt het oppervlak van hightech parket extreem belastbaar.

Natuurgeolied hightech parket of een matte lak

U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten zoals eiken, lariks of noten, en uit verschillende oppervlaktebehandelingen.
Natuurgeoliede hightech parketplanken staan voor een heel natuurgetrouwe look and feel: door de unieke productiemethode worden knoesten, scheuren en poriën in het hout extra benadrukt.
Wie het graag wat rustieker heeft, kiest voor een mat gelakt oppervlak: hier is het rustige en harmonische plaatje compleet!
Hightech parketvloeren doen het vooral goed in de grotere ruimtes. De zeer lange planken komen daar perfect tot hun recht. Hightech parket is bovendien verkrijgbaar in twee verschillende breedtes die ook gecombineerd gelegd kunnen worden; dat levert een bijzonder mooi patroon op.

Wood powder technologie

Door toepassing van de “wood powder technologie” wordt het hightech parket heel hard, dit betekent dat er geen noemenswaardige deuken en/of krassen in kunnen komen, zoals dit bij echt massief hout wel het geval kan zijn.
Het onderhoud met natuurolie zorgt ervoor dat slijtageplekken en gebruikssporen altijd eenvoudig bijgewerkt kunnen worden, zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Ander voordeel van de “wood powder technologie” in combinatie met de (kleur-)olie is dat deze als UV-filter werkt en zodoende zorgt voor minder extreme verkleuringen.

Onderhoud hightech parket; nooit meer schuren

Doordat het hightech parket een echt houten toplaag bevat, welke is behandeld met natuurolie, is deze in principe vloeistofdicht, maar deze ligt wat dieper in de houtvaten als beschermlaag waardoor dit optisch mooi mat is. Dit betekent dat vloeistoffen die niet gelijk worden opgedweild vlekken kunnen achterlaten in de toplaag. De meeste van deze vlekken kunnen worden verwijderd door te dweilen met onderhoudszeep of door het gebruik van een vlekkenreiniger.
In meeste gevallen zullen vlekken eenvoudigweg niet meer zichtbaar zijn door het natuurlijke verouderings- en kleurproces van het hout in combinatie met onderhoud.
Een natuur geoliede houtenvloer wordt eigenlijk met de jaren mooier en onderhoudsvriendelijker!
Mocht de (kleur-)olie op het hightech parket beschadigd zijn, dan volstaat voor de “naturel” uitvoeringen het gebruik van de onderhoudsolie. Voor de met kleurolie behandelde hightech parketvloeren bestaan er handige retoucheerstiften waarmee plaatselijke kleine reparaties aan de olielaag uitgevoerd kunnen worden.
Een hightech parket vloer hoeft nooit meer geschuurd te worden.

Hightech parket en vloerverwarming

Wanneer uw woning is voorzien van vloerverwarming dan is dit zeker geen probleem in combinatie met het hightech parket. Met een geschikte ondervloer is hightech parket uitermate geschikt voor plaatsing op warmwater vloerverwarming. Ook sommige elektrisch bediende vloerverwarmingen ingebouwd in de betonvloer zijn geschikt. Belangrijk is wel dat de maximale oppervlakte temperatuur van 26 graden Celsius niet wordt overschreden.
Een stookprotocol is wel belangrijk bij nieuwe (cement)dekvloeren, hier informeren wij u graag over.

Afwerking hightech parket

Net zoals bij alle zwevende vloeren wordt ook het hightech parket gelegd met een beetje speling bij de wanden. Dit kunt u heel mooi afwerken met plinten in dezelfde kleur als het parket, of met mdf-plinten.

Kortom…. Wilt u een gemakkelijk te onderhouden “houten” vloer, maak dan online een afspraak met één van adviseurs om de mooie collectie hightech parket te komen bekijken.


8,4 152