Picture
     
Badkamertegels

Tegelprofielen: maak het plaatje compleet met de mooiste hoekprofielen

Profielen vormen de perfecte combinatie van functionaliteit en design: ze zorgen voor een nette afsluiting van randen van tegels en bieden een goede stootvaste bescherming tegen het beschadigen van buitenhoeken. Lingen Keramiek heeft een ruim assortiment in tegelprofielen voor het mooi afwerken van tegelwerk.

Dankzij de verschillende kleuren en varianten zijn er heel veel combinaties mogelijk waardoor er smaakvolle accenten gelegd kunnen worden. Voor elke tegel is wel een mooi profiel!

Aluminium hoekprofiel met een vierkante hoek

Het quadec profiel is een hoogwaardig afsluitprofiel voor uitwendige hoeken van wandtegels en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een vierkant-hoekige buitenhoek. Dankzij het geïntegreerde voegribje bij de aluminiumprofielen ontstaat er een mooi voeg tussen profiel en tegel. De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en oppervlakteafwerkingen, zodat u de kleur van de uitwendige hoeken kunt afstemmen op de kleur van de tegels en de voegen, of voor interessante accenten kunt zorgen in de decoratieve vormgeving.
Vaak moeten de profielen aansluiten op andere profielen of hoeken, ook hiervoor zijn bijpassende vormstukken, verbindingsstukken en eindkappen leverbaar.

hoekprofielen

Tegelprofiel met een ronde hoek

Het rondec profiel is een afsluitprofiel voor buitenhoeken van wandtegels. Het biedt een goede bescherming van de randen.
Door de vorm geeft het profiel symmetrisch afgeronde buitenhoeken in het tegelwerk. Door de voegrib ontstaat tussen het profiel en de tegel een vaste voegruimte.
Deze profiel zijn leverbaar in verschillende maten, kleuren en oppervlaktebewerkingen. De juiste combinatie is dus altijd te bereiken.

Voor de eenvoudige en mooie verbinding van de profielen op binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende vormstukken leverbaar, en voor bepaalde materialen zijn verbindingsstukken en eindkappen verkrijgbaar.

hoekprofielen

Tegelprofiel met een afgeplatte hoek

Tegelprofiel jolly is een afsluitprofiel voor buitenhoeken van wandtegels. Het biedt een goede bescherming van de randen.
Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegels.
De gekleurde profielen maken het mogelijk mooie combinaties te maken met de tegels en voegen, of juist contrasten aan te brengen. Naast de decoratieve functie van de profielen worden de tegels aan de randen doeltreffend beschermd tegen beschadigingen van mechanische aard. Door de voegrib ontstaat tussen het profiel en de tegel een vaste voegruimte.

hoekprofielen

Design tegelprofielen

Heeft u houtlook-, betonlook- of vintagelook tegels? Ook hiervoor hebben wij het juiste profiel. Hiervoor bieden wij een schitterende trendline. De trendline profielen zijn passend bij de moderne tegeltrends. Met of zonder contrasten, uit de tien kleurvarianten vindt u in elk geval het juiste profiel voor uw tegels.
De profielen beschikken dankzij hun hoogwaardige poedercoating over een structuuroppervlak dat door de kleuren niet alleen mooi is maar ook prettig om aan te raken. Het resultaat: tegelprofielen die gezien mogen worden. Deze profielen vormen niet alleen de afwerking van de tegels en beschermen de randen, maar tegelijkertijd vormen ze ook een designelement.

tegelprofielen

Hoekprofielen van aluminium, rvs, kunststof… Zoveel mogelijk..!

De profielen kunnen in kunststof, aluminium, aluminium met kleurcoating, aluminium bruut mat geanodiseerd, aluminium structuur-gecoat, aluminium geborsteld, roestvast staal, roestvast staal geborsteld en messing geleverd worden. Voor iedere badkamer is er een juist profiel.

Tegelprofielen voor andere doeleinden

Wij leveren ook profielen voor afsluitingen van vloerbekledingen, trapprofielen, bewegingsvoegen en ontspanningsprofielen.
Dus, voor welke sfeer of stijl u ook gaat, van mediterraan tot klassiek, van vintage tot strak; wij denken graag met u mee om zodoende tot de meest optimale combinatie te komen voor uw droombadkamer.


8,4 150